Ford Transit Connect (diesel), Fiat Doblo (diesel/benzine/CNG-Gas) of Opel Combo (diesel/benzine/CNG-Gas)

De auto die wij selecteren voor de inbouw van de Minicamper/CampUniQ is een verlengde Ford Connect met dieselmotor of Opel Combo / Fiat Doblo. De Combo en Doblo zijn verkrijgbaar met een diesel- of benzinemotor, maar ook de milieuvriendelijke CNG-Gas motor (aardgas).

Door 'chiptuning' kunnen de motoren een aanzienlijk hoger vermogen ontwikkelen. De auto heeft 5 of 6 versnellingen (automaat leverbaar in Doblo en Combo), stuurbekrachtiging en is in voorzien van radio/CD speler, elektrisch bedienbare ramen en spiegels en centrale deurvergrendeling. Airconditioning is optioneel. Bij onze aankoop van occasions uit Nederland en het buitenland selecteren wij op een maximaal aantal kilometers van 120.000 afhankelijk van de leeftijd van de auto.

De Minicamper rijdt als een gewone luxe personenauto. De Opel Combo en de Fiat Doblo zijn te verkrijgen met automatische versnelling.

Technische gegevens Ford Transit Connect:
De buitenmaten van de Connect Minicamper/CampUniQ zijn: Lengte: 445 cm. Breedte: 180 cm. Hoogte incl. gesloten uitsteldak: 204 cm. De gewichten incl. inbouw zijn: leeggewicht: 1700 kg. Maximaal toelaatbaar gewicht: 2400 kg. Standaard ABS. Bestuurdersairbag. Geremd trekvermogen: 1200 kg. Diesel tankinhoud: 60 liter. Het verbruik ligt gemiddeld bij 1 liter diesel op 15 kilometer.

Technische gegevens Opel Combo / Fiat Doblo:
De buitenmaten van de Combo / Doble Minicamper/CampUniQ zijn: Lengte: 485 cm. Breedte: 185 cm. Hoogte incl. gesloten uitsteldak: 195 cm. De gewichten incl. inbouw zijn: leeggewicht: 1700 kg. Maximaal toelaatbaar gewicht: 2400 kg. Standaard ABS. Bestuurdersairbag. Geremd trekvermogen: 1200 kg. Tankinhoud: 70 liter.

Geautoriseerde zitplaatsen
Bij de RDW omkeuring van bestelauto naar kampeerwagen worden 6 zitplaatsen vermeld op het nieuwe kenteken voor minicampers met een originele datum eerste toelating op het kenteken vóór 21-07-2012.
Nieuwere Minicampers met een originele datum eerste toelating op het kenteken na 21-07-2012 worden altijd 2 persoons Minicampers.
Dus wilt u graag een Minicamper/Campuniq met 6 zitplaatsen, dan selecteren we bestaande auto's tot max. 21-07-2012. De inbouw datum van het Campuniq interieur heeft hier verder geen invloed op!

De 4 zitplaatsen bedoelt voor passagiers op de lange zit/slaapbank in de lengte van de camper hoeft u in deze auto’s niet verplicht te voorzien van heup – of driepuntsgordel. (optioneel 3 gordels mogelijk)

In tegenstelling tot andere naar camper omgebouwde bestelwagens waar z.g. passagiers banken met of zonder gordel achter de voorstoelen in de breedte zijn geplaatst, worden de plaatsen op de bank NIET als geautoriseerde zitplaatsen op het kenteken aangemerkt en zijn derhalve gewoon 2 persoons wagens, aldus de RDW.

 

compakte camper 3DotZero Automotive bv Minicamper Ford Transit Connect compact travel MAC Box - Modulaire Auto Camper Box Minicamper nederland camperbouw
Indelingsfoto minicamper

Ook verkrijgbaar als Fiat Doblo / Opel Combo MiniCamper